nahrávám

Mrazáky

Mrazák pro uchování většího množství potravin

Pokud potřebujete zamrazit velké množství potravin, pak je pro Vás vhodným řešením pořízení samostatného mrazáku. Při výběru mrazáku vás budou zajímat zejména jeho rozměry a objem, kvalita, hospodárnost provozu a v neposlední řadě i cena. Mrazáky se dělí na dva základní typy - šuplíkové a pultové mrazáky.
Šuplíkové mrazáky svým vzhledem připomínají lednice a jsou vhodné do běžné domácnosti k uskladňování menšího objemu potravin. Jejich hlavní výhodou je větší přehlednost a snadná dostupnost uskladněných potravin, jejich vrchní část lze rovněž využít jako odkládací prostor.
Pultový mrazák můžete upřednostnit v případě, že potřebujete uchovávat větší objemy potravin. Jsou tedy vhodnější do větších domácností nebo do prodejen. Truhlicové mrazáky, jak bývají někdy označovány, jsou zpravidla levnější a mívají také lepší izolaci, díky čemuž jsou energeticky úspornější.